Nappulan kanssa on käyty raunio ja metsähakutreeneissä meidän vanhan ryhmän kanssa Ninon ollessa poissa hoidossa. Nada on lyhyessä ajassa edistynyt valtavasti. Olemme harjoitelleet ilmaisua (rulla) ja Nappula tuo jo rullan maalimieheltä käteen (metsässä emme vielä ole treenailleet, mutta parkkiksella kyllä) ja jonkin verran nenätyöskentelyäkin. Nada hokasi hienosti raunioilla, että ihmisiähän täällä bongaillaan nenällä. Vaikuttaa siltä, että kyllä Nappulastakin tulee pelastuskoiraehdokas (meidän haaste on varmasti noi paukut, mihin pelastuskoiraura voi tössätä).

Nino tuli torstaina hoidosta, missä hän oli heinosti jo solahtanut osaksi laumaa. Saavuimme paikalle sillä aikaa kun koirat ja ihmiset olivat lenkillä. Odotellessa Mika ja Nappula käyttivät järven vilvoittavia antimia hyväkseen ja uivat. Kun sanoin Nadalle "missä Mika"  Nada ui Mikan luo, pussasi suulle ja ui takaisin rantaan. Jokaisella "missä Mika" komennolla Nappula ui Mikan luo antamaan pusun :)
1791464.jpg
Sitten koirat ja ihmist tulivat takaisin. Nino kävi häthätää nopeasti hyppäämässä minua vasten ja rynnisti sitten Nadan kimppuun. Ei poika vähään aikaan tajunnut, että  juoksut olivat mennyttä elämää!

Nino ahdistelemassa Nadaa lauma perässään
1791467.jpg

Sitkeästi Nino yritti astua koko illan ja kun vastakaikua ei irronuut, se makasi Nadan vieressä ja haukkui taukoamatta!! Kyllä oli naapureilla kestämistä! Välillä Nada pääsi hengähtämään tuon yli-innokkaan kosijan luota sisälle, eteisestä kun puuttui lattiasta lautoja ja Nino tuumasi, että ei tuosta mitenkään pääse yli. Nappula sen sijaan pomppasi tuosta noin vaan aukon yli monen päivän kokemuksella. Vielä siinäkin vaiheessa kun eteisen lattia oli saanut irtolaudat, Nino tuumasi, että "liian vaarallista" ja jäi makaamaan kuistin puolelle!!!

"Ei tästä uskalla mennä - tuon lattian tuossa täytyy olla pelkkää hämäystä"
1791479.jpg

"Tuolla se ihana tyttö olisi..."
1791483.jpg

Siinä meillä rauniokoira! Vasta kannustuksen jälkeen se varovasti uskalsi astella lautoja pitkin sisälle! Seuraavana aamuna Nino vihdoin alistui kohtaloon ja lopetti Nadan piirittämisen.