Viime sunnuntai-iltana minulla nousi kuume. Koska olin hiljattain ollut malaria-alueella, hyksin puhelinneuvoja kehoitti menemään päivystykseen Peijakseen. Peijas sentään - minut otettiinkin sairaalaan tarkkailuun yön ajaksi! Huonosti nukutun yön jälkeen (kuume + odotteluaika + lääkärin tarkastus + verikokeet + verenpaineen mittaus 3 X yön aikana) pääsin kotiin, koska kuume laski aamusella. Tuon yön aikana jossain vaiheessa Nada oli alkanut ontumaan. Iltalenkillä ennnen sairaalaanmenoa Nada ei ontunut. Päivälenkillä sairaalasta paluun jälkeen Nada ontui. Miehen mukaan mitään erityistä ei ollut tapahtunut, eikä hän ollut huomannut ontumista! Soitin seuraavana päivänä eläinlääkärille ja hän kehoitti tarkkailemaan tilannetta muutaman päivän ja pitämään koiraa hihnassa lenkeillä. Nyt ontuminen on vähentynyt. Jospa kyseessä oli vain jokin lihasrevähdys.

Eilen oli treenipäivä. Nino ja toinen raunioryhmämme koira harjoittelivat BH koetta. Nino kävi kiehuvan kuumana ja pomppi seuratessa ja sivulletuloissa hypäten välillä jopa vasten. Rauniorata vaikutti asiaan, koira oli yberinnoissaan radallaolosta. Kontakti hävisi seuraamisessa välillä jonnekin ja muutenkin Nino kulki miten sattuu vierellä. Henkilöryhmä meni hyvin. Samoin jäävät liikkeet, paitsi luksetulo, jossa Nino päätti oma-aloitteisesti mennä sivulle. Paikallaanmakuussa Nino tarkkaili tikkana ympärilleen, mutta pysyi sotilaallisessa makuuasennossa nousematta kertaakaan ylös, vaikka liikkeitä tekevällä koiralla menikin aikaa suoritukseensa. Eli ihan hyvä sinänsä, kunhan seuraaminen saadaan sujumaan. Ja luoksetulo.
Harmittaa, kun ei tajunnut silloin aikanaan heti opettaa Ninolle kunnon kontaktia. Näin jälkeenpäin opetettuna sen pysyminen seuraamisessa ei ole niin varmaa. Paikallaanmakuusta olen iloinen. Siihen on varmasti auttanut se, että olen makuuttanut Ninoa treenatessani Nadan kanssa. Ja olemme omissa tottistreeneissämme makuuttaneet Ninoa ja Nocea toistemme harjoitusten ajan.

Kotimatkalla bongasin kuusimyyjän Ruotsinkylän liepeiltä ja kotiin tultiin joulukuusen kanssa. Kyllä siinä oli Nadalla ihmettelemistä, kun mamma kantoi PUUN kotiin sisälle! Nino ei ollut moksiskaan. Vanha juttu. Nyt Nada on käyttänyt kuusenjalkaa juomakuppinaan! Nappula muutenkin juo joka lätäköstä. Ihme ettei ole ollut sen enempää vatsatauteja...tai ehkä just siitä syystä, kun vastustuskyky on lisääntynyt. Tai sitten on muuten vaan rautavatsa. Nada myös syö lenkeillä maasta kaiken mikä vaikuttaa syötävältä - varsinkin jäniksenpapanat.. En aina ehdi seurata, mitä suuhun vilahtaa, kun Nada viilettää nenä maassa. Erityisesti kepit ja kävyt ovat Nadan mielestä makoisia. Keppejä myös kannellaan lenkeillä ja mitä pidempi risu, sitä ylpeämpänä.

Siltä varuilta, että en joulunaikaan jaksa kirjoitella blogiin,haluan toivottaa kaikille blogia lukeville JOULUILOA ja JOULURAUHAA! Molempia.

1146841.jpg