Viime aikoina on emännän hermorakenne ollut testissä. Testausta on tapahtunut sekä ulkona, että sisällä.

ULKONA
Nada on päättänyt kokeilla, miten suuren vetovoiman saa aikaiseksi, kun kaikilla neljällä tassulla yrittää päästä eteenpäin remmissä. Että tuleeko se emäntä sieltä perässä kun oikein koittaa! Yhtenä iltana lenkillä pysähdyimme kahden metrin välein odotelemaan vetämisen loppumista. Ja sekös alkoi kiukuttamaan Nappulaa. Nada meni maahan makaamaan ja haukkua kiljahteli, kun niin otti pattiin moinen pysähtely. Vapaana kulkiessaan Nada ei ole yhtään niin rasittava. Se ei ota liikaa etäisyyttä ja tulee heti kutsusta luokse!

Ninon kanssa on toisin. Hihnassa kulkeminen sujuu suurimmaksi osaksi ongelmitta. Tänäänkin, kun käytiin ihan kahdestaan ulkona, koira kulki kuin unelma vierellä remmi löysällä. Aivankuin Nino haluaisi sanoa: ”kato nyt mamma, MINÄ kyllä osaan käyttäytyä – eikös kannattaisikin aina vaan mennä ulos vain MINUN kanssani!” Mutta...Nino alkaa raastamaan hermoja päästessään vapaaksi! Jo kaksi kertaa viime aikoina on sattunut niin, että Nino on vahingossa päässyt vapaaksi. Kerran panta irtosi ja toisen kerran flexi putosi kädestä. Molemmilla kerroilla Nino tajutessaan olevansa vapaana, lähti pinkomaan suin päin sukkelaan omille teilleen. Eikä siihen auttanut mikään luoksekutsu! Murh!! Ilmeisesti joku tuttu narttu on juoksussa. Sen verran päättäväistä oli se meno.

SISÄLLÄ
Nada Nappula on testannut mamman hermoja myös sisällä. Päivänä eräänä kun siivosin kotona, Nada mielenkiinnolla, kunnioittavan etäisyyden päästä, seurasi siivoamistani tarkkaavaisena. Imuroin sohvan oikein perusteellisesti, sinne kun oli kertynyt huomattava hiekka- ja pölymäärä tyynyjen alle. Kun sitten lopetin ja jatkoin touhuamistani toisaalla, Nada hyppäsi sohvalle ja PISSASI juuri putsattujen sohvatyynyjen päälle. Kyytiä saivat niin sohvatyynyt (suihkun alle) kuin Nadakin. Mikä lie viirannut päässä – kuka osaa kertoa? Tuumasiko, että ”Imuri hyökkäsi sohvan kimppuun – pitää vallata sohva takaisin” vai ”Mamma ei huomaa mua lainkaan, se seurustelee vaan sohvan kans, pissaampa sohvalle, niin eiköhän ala huomata!” vai ”täällä se pelottava imuri oli, hui, tämä haisee vieläkin sille (hätäpissat)” vai ” haisee imurille, pistetäänpäs oma haju takas oikein huolella!” Kummallisia ovat pikkukoiran aivoitusten tiet... otapa niistä selvää.

Sitten sitä luvattua söpöilyä, eli kuvia eilisaamulta. Mutta sitä ennen vähän pöpöilyä. Eli mamma sai vatsavaivoja Liberiasta... lääkäri epäili, että saattaisi olla Giardia-loinen. Loinen on zoonoosi, eli voi tarttia eläimestä ihmiseen ja päinvastoin. Eilen illalla ja viime yönä Nada oksenteli! Ja aamulla loppukakka oli velliä. Nyt sitten mietityttää, että onko kyseessä tavis vatsatauti, vai pitäiskö epäillä Giardiaa. Pitänee soittaa eläinlääkärille.

Nyt sitten ne söpöilyt...

Tästä näkee, miten Nada on kasvanut kun vertaa Ninoon ... 45 cm plakkarissa!
1128818.jpg

"Enkös olekin söpö! Ei mulle voi olla vihainen, eihän!"

1128826.jpg


1128819.jpg

Ninon turkki on kasvanut tosi hitaasti. Saas nähdä ehtiikö näyttelykuntoon Kajaaniin loppiaiseksi...

1128830.jpg