Tapaninpäivä sujui hakutreenien merkeissä. Nino arvottiin ensimmäiseksi hakijaksi. Pitkä metsähakutauko oli tehnyt tehtävänsä ja Nino ei meinannut pysyä nahoissaan. Tämä ikävä kyllä ilmeni maalimiesten luona päälle pomppimisena ja jopa tassuilla raapimisena.Päätimme tästä eteenpäin tehdä Ninolle treenejä, joissa kiinnitettäisiin huomiota maalimieskäyttäytymiseen. Pohdiskelin muutenkin maalimiehenä istuessani, että jospa koittaisin tehdä Ninosta rullakoiran. Joka tapauksessa olen päättänyt pistää tämän kauden jälkeen Ninon tauolle ja ottaa keväällä Nadan treenattavaksi. Ninon kanssa voi kotioloissa sitten vaikka koittaa opetella rulla-ilmaisua. Ei se kai mahdottomuus ole opettaa haukkuvaa koiraa rullalle, mutta työtä se todennäköisesti vaatii.

Pomppimisen jälkeen Nino asettui nätisti haukkumaan
1160271.jpg

Yksi syy hillittömään intoiluun saattoi olla palkassa - se kun oli Ninon rakastamaa joulukinkkua.
1160270.jpg

Täytyy kertoa tässä vielä toisen lagoton, Risan hienosta treenistä. Risa osoitti ihailtavaa toimintakykyä ja ongelmanratkaisutaitoa kaksi kertaa. Risa on rullakoira ja opettelemassa kiintorullalle. Ensimmäinen haku tehtiin kuitenkin irtorullalla. Risa pudotti vanhingossa rullan puolessa välissä matkaa, mutta ei suinkaan tullut ohjaajan luokse ilman rullaa, vaan kävi hakemassa maalimieheltä uuden rullan! Kolmas haku oli kiintorullalla. Kiintorulla on himpun verran liian iso Risalle ja Risan tassu meni kiintorullan sisään kun se oli tulossa maalimieheltä. Rulla ei lauennut, koska se on aika jäykkä laukeamaan. Ohjaaja kannusti Risaa tulemaan luokseen, mutta edessä oli ylämäki ja kulku hankalaa. Taaskaan Risa ei jäänyt neuvottomaksi, vaan kipitti kolmella jalalla takaisim maalimiehelle apua hakemaan ja rullasta vapauduttuaan tuli iloisesti kiintorulla suussa ohjaajan luokse! Fiksu koira! Myös kolmas vesikoiramme, perro Bezza loisti treeneissä. Bezza teki elämänsä ensimmäisen ilmaisun kiintorullalla ja otti maalimiehen luona rullan suuhun ilman apuja ihan oma-aloitteisesti! Fiksu koira!

Risa odottaa vuoroaan
1160275.jpg

Rullaa käteen...
1160276.jpg

Bezza ja kiintorulla
1160281.jpg

Kun tulimme kotiin, siellä odotti "iloinen" yllätys. Koko keittiön lattia oli täynnä kakkaläjiä! Mietin, että oliko kyseessä eroahdistusreaktio, mutta totuus oli toisenlainen. Se selvisi illan mittaan Kun olin siivonnut kakat, imuroin samalla eteisen. Olin heittänyt vessan maton eteisen lattialle kun imuroin vessaa ja Nada - parka päätti ripuloida matolle. Sen jälkeen se rynnisti sohvalle sillä seurauksella, että sohvakin meni ihan kakkaan. Kakkaaminen lakkasi hetkeksi aikaa mutta myöhemmin illalla Nada oksenteli ja lopulta ripuloi eteisen täyteen vesikakkaa uloslähdön tuoksinnassa. Kakkaa valui pyllystä vielä rappukäytävässäkin. Ah tätä koiranomistajan ihanuutta!. Tänään sitten on paastottu ja maha on rauhoittunut. Nino on toistaiseksi säästynyt vatsavaivoilta. Nadan vaivat saattavat olla suolistotulehdusta... tai sitten vatsa ei kestänyt jouluherkkuja.

"Voi minua sairasta raukkaa"
1160288.jpg

Samaisena tapaninpäiväniltana Noce kävi kyläilemässä ja saimme kolmikosta jouluisia kuvia.
1160301.jpg

1160293.jpg

1160297.jpg

1160290.jpg

1160299.jpg