Ninon ja Nadan kanssa on mennyt viikko kulunut treenauksen merkeissä. Haun lisäksi Ninon kanssa on treenattu eteenmenoa ihan päivittäin  ja tottista silloin tällöin. Nadan kanssa on harjoiteltu myös: seuraamista, paikalla istumista ja sivulle tuloa. Nada tekee asiat innolla ja hyvällä kontaktilla. Nino puolestaan pääsee harjoittelemaan paikallaan makuuta Nadan treenauksen ajan (mikä ei vielä ajallisesti ole kovin pitkä kerrallaan).

Kuluneella viikolla on myös tehty tuhoja. Päivänä jona mamma oli sekä päivän että illan pois, Nada päätti protestoida tuhoamalla mamman naulakon alle jääneet juhlakengät (Nada on erikoistunut juhlakenkiin - nämä olivat jo toiset). Sen verran harmitti, että kovistelin koiraa, vaikka itse tapahtuma olikin jo ohi. Kun vilkaisin sivulle, kiltti NINO makasi selällään häntää heiluttaen "Anteeksi mamma, anna anteeksi!" 
Alkoi naurattamaan!

Nada täytti 17 viikkoa ja huomenna täydet 4 kuukautta. Kovasti isolta tyttö näyttää, kun vertaa "kaljuun" Ninoon.
926904.jpg
Lauantai-iltana lähdimme koirien kanssa vierailulle Eve - ystävän luokse Pukkilaan. Ninolle paikka oli jo entuudestaan tuttu ja se tiesi mitä odottaa: Eveä ja ihanaa pihamaata. Nino oli ihmeisään, kun Eve ei ollutkaan paikalla - eikä edes pihamaalle päässyt. Se mökötti eteisessä pää jalkojen välissä ja katseli sieltä surkealla ilmeellä ihmisiin. Möktys muuttui riemuksi, kun Eve viimein saapui paikalle! Oli myöhäinen ilta ja pihamaalle Nino pääsi vain lyhyesti käymään.

Aamulla kun raotin ensimmäisen kerran silmiä, Nino rekisteröi välittömästi tapahtuman ja alkoi vikisemään: "no niin, NYT pihalle!" Lieneekö jo pitkäänkin odotellut siinä pihamaalle pääsyä! Päästin koirat ulos samantien sängystä noustuani ja samantien pihalle tepastellut naapurin kissa sai kyytiä! Päätin jäädä itsekin pihalle seuraamaan Ninon tohuja (ettei tyystin karkaisi naapuriin kissan perään).
Käyskentelimme sitten kaikki kolme syksyisessä puutarhassa ja vanhalla ratsastuskentällä kauniin usvaisessa syysaamussa.

926902.jpg926898.jpg926891.jpg926893.jpg926887.jpg
926895.jpg
927039.jpg


Puutarhassa oli niin kivaa, että Nino sisällä ollessaa pyyteli vähän väliä lupaa mennä ulos. Nada sen sijaan otti huomattavasi lunkimmin, niinkuin yleensä ja sopeutui vallitsevaan tilanteeseen.

926885.jpg926886.jpg

Koirat leikkivät paljon vierasilla ollessaan. Sisällä leikki oli paljon "siistimpää" eikä Nino riepotellut Nadaa. Mutta ulkona Ninolla riistäytyi taas tilanne tassuista ja Nino "vingutti" Nadaparkaa tavan takaa.

Kotimatkalla kävimme vielä emännän toisen ystävän luona. Sieltä löytyi joukko karkeakarvaisia mäyräkoiria. Nino jäi autoon odottamaan, kun Nada lähti tutustumaan noihin pieniin ja pippurisiin otuksiin. Heti ulko-ovella "kunigataräiti" Kerttu Kaarina hyökkäsi raivokkaasti kertomaan, kuka on talon valtias. Mutta Nadapa oli vikkelä jaloistaan ja pinkaisi pakoon eikä joutunut Kertun alistamaksi. Sisällä Nada oli hieman varuillaan, mutta melko pian nuori Hilla Helinä - neiti tuli ystävystymään Nadan kanssa ja Nadakin lämpeni uudelle ystävyydelle. Hillan kanssa leikittiinkin sitten koko vierailun ajan ja Hillan mielestä Nada oli tosi kiva, eikä se olisi halunnut päästää Nadaa lähtemään pois! Lisää tietoa näistä karkeakarvaisista kavereista löytyy: http://www.choiran.com/
926884.jpg

Kotona uni olisi maistunut enemmänkin, mutta vielä lähdettiin ulkoilemaan ja ulkona odottelikin vanha tuttu Noce. Nino haistoi, että juoksu oli tuloillaan ja yritti tietysti astua koko ajan. Vielä ei Noce ollut suostuvainen, mutta asia korjaantunee lähipäivien aikana...