Tässä lyhyt historiikki Ninon ja Nadan joulusta.

Aatonaattona lähdimme testaamaan uutta GPS laitettamme metsään. Hyvinhän se toimi! Ja koirat nauttivat metsässä riekkumisesta täysin rinnoin!

Riekkukuvia ei oikein saanut otettua kun valoa oli niin vähän. Mutta tässä metsäposeerauksia:

Nino ja Nada-sammalmatto
1157982.jpg

Mielistelyä
1157983.jpg

1157985.jpg

1157987.jpg

Aattona kävimme jo perinteeksi muodostuneella (viimekin vuonna Ninon kanssa) joululenkillä Vantaanjoen varressa. Kyllä oli koirat mullassa peltolenkin jäljiltä! Eikun joulupesu sampoon kera!

Herkuttelu alkoi jo aamusella. Kinkku oli yön uunissa. Nino jaksoi hienosti odotella kinkun valmistumista. (Pentujoulunaan Nino vahtasi kinkkua uunin vieressä keittiössä koko yön). Kun kinkku aamulla oli valmis, koirat saivat maistiaisia. Ja kyllä maistuikin! Nino katseli tarkkaan, kun kinkku vietiin parvekkeelle. Pitkin iltaa Nino kävi sitten vinkumassa parvekkeen ovella, että saiskos sitä kinkkua! Minun piti painokkaasti sanoa, että "Sinä Nino olet saanut tänään jo liikaakin kinkkua. En voi antaa sinulle tänään enempää" Nino ymmärsi yskän ja rauhoittui. Uskomatonta mutta totta. Aaamulla ensimmäisenä heti kun olin herännyt, Nino kömpi ylös ja käveli - ei suinkaan minua tervehtimään - vaan parvekkeen ovelle! "Mamma, nyt on uusi päivä, saisinko nyt kinkkua?"

"Tuolla sitä olis..."
1157995.jpg

"Mamma, pliiiiiiis"
1158024.jpg

Koirat saivat muitakin "ihmis"jouluherkkuja. Aatonodotukseen jäädytetyn maksalaatikkokongin ja ruoan sekaan porkkanalaatikkoa ja maksalaatikkoa.

Joululahjat odottivat illalla kuusen alla. Siellä oli paketoituna naudan keuhkopaloja, poron kylkiluita, pehmolelu ja kissan hiiri.

Kissan hiiren olin ostanut Nadaa ajatellen. Nada kun rakastaa vinkuhiiriä yli kaiken. Kun koirat pääsivät tutkimaan lahjoja, yllättäen mikään muu paketti ei kiinnostanut kumpaakaan, kuin hiiripaketti! Nada haki paketin kuusen alta, mutta ei tehnyt sille mitään. Sitten Nino avasi paketin repien paperit pois ja alkoi iloisesti pureskelemaan hiirtä, Otin hiiren Ninolta ja heitin sen - Nada nappasi hiiren ja alkoi intona leikkiä sen kanssa. Nino katsoi minua kysyen: "Mamma, MINÄ avasin sen paketin, meinaatko että TUO nyt saa sen". Olisi pitänyt ostaa kaksi hiirtä!

"Ton mä haluun"
1157997.jpg

"Ton mä haluun"
1157999.jpg

"Kas näin" Nino näyttää mallia lahjapaketin avaamisessa
1158001.jpg

Molempien himoitsema hiiri kaikessa komeudessaan
1158002.jpg

Kun hiiri oli tapettu ja suolistettu, alkoivat muutkin lahjat kiinnostamaan. Luita sitten pureskeltiin loppuilta!

Kumpi saa...
1157992.jpg

Puruluun onnellinen voittaja
1157993.jpg

Uusi karvamatto?
1157991.jpg

Lopuksi vielä jouluposeeraukset!
1157988.jpg

1157996.jpg