Nada ja Nino matkasivat viikonloppuna Kajaaniin emännän kanssa mummia ja ukkia tapaamaan. Junamatka oli Ninon mielestä jokseenkin epämukava. Se ei halunnut syödä mitään matkalla tai edes nukkua. Vasta loppumatkasta Nino alkoi kaluamaan putkiluuta kun tuumasi, että eipä tämä taida tästä miksikään muuttua.

970561.jpg
Nada ei paljon matkasta rasittunut. Se pisteli poskeensa kolme possunnenää ja yhden korvan sekä osan putkiluun sisälmyksestä ja nukkua röhnötti lopun ajan.
970584.jpg

Kajaanissa Ninon kanssa tehtiin sekä lauantaina että sunnuntaina pitkät lenkit. Lauantaina kierrettiin Kajaanin laitamilla Kylmän asuinalueella ja sunnuntaina mamma kävi nostalgisoimassa lapsuudenkodin maisemissa Kuurnassa ja Kajaanin linnanraunioilla. Nino nautti lenkeistä ja mamma kotoisista maisemista.

970562.jpg

Nino - rauniokoira
970569.jpg

Nadan kanssa sen sijaan käytiin lauantaina vierailemassa Mandi-labbiksen luona. Aluksi Mandi vaan ihmetteli, että kuka onkaan tuo kuopanvaltaaja...
970563.jpg

...sille ei kyllä uskalla yhtään pistää vastaan, paras vaan alistua...
970564.jpg

Mutta sisällä kaverukset löysivät toisensa. Ystävyys syttyi ja ulkonakin leikit sujuivat.
970567.jpg

970565.jpg
Mandi jäi portin taakse ikävöimään, kun lähdimme pois.

Mummolassa:
Kaksi kerää...
970568.jpg

...ja kaksi kerjääjää...
970571.jpg
 Mummon pöydästä irtosi aina silloin tällöin herkkuja molemmille.

Nada onnistui olemaan pissaamatta sisälle yhtä vahinkoa lukuunottamatta koko reissun ajan. Ongelmia syntyi sen sijaan Nadan haukkuherkkyydestä. Haukku napsahti päälle ensimmäisenä yönä jokaisesta oudosta narahduksesta, mitä talosta kuului. Kyllä oli levoton yö! Seuraava yö meni vähän paremmin. Mutta haukkuminen ei jäänyt yöhön.Nada haukkui kaikkea, mikä oli sen mielestä vähänkin 
epäilyttävää mm. pyöräänsä taluttavaa vanhaa naista. Nada keksi myös, että naapuruston pihakoirat vastaavat sen haukkumiseen. Ensimmäisenä ulos astuttuaan se alkoi testaamaan, että miten pian vastaus oikein  irtoaa. Komentamisella ei ollut minkäänlaista vaikutusta Nadan haukkumiseen.
Huh. Milloinkohan tämä haukkukausi oikein loppuu... kai se loppuu... loppuuhan?!!!

Paluumatka sujui menomatkan malliin. Nino valvoi matkaa ja Nada nautiskeli herkuista. Loppumatkasta Nada pääsi vähän leikkimäänkin samassa vaunussa matkustaneen nuoren cocceriuroksen kanssa.
970575.jpg